Рослини та догляд

Толстянка втратила декоративність… чи правильно ми доглядаємо за нею? Як виростити її в квартирі?

Толстянка-рослина світлолюбна воліє південні вікна, але не прямі сонячні промені і від освітлення залежить колір листочків. Налічується близько 250 видів товстянки. Листя строкатого забарвлення при нестачі світла можуть втратити свою ряболисті.

А краю листочків сортів із зеленим забарвленням при інтенсивному сонці можуть стати червоними або коричневими. На північній стороні в квартирі толстянка втрачає свою декоративність і привабливість, але за допомогою досвітки фітолампами цю проблему можна усунути. Толстянка повільно зростаюче деревце і комфортно себе почуває при температурі близько 20*С.

У період короткого дня взимку рослина відпочиває. В цей час (грудень-січень) необхідно для нього знизити температуру повітря в приміщенні до 15*С і розмістити подалі від опалювальних приладів без протягів. При більш низьких температурах толстянка може втратити декоративність і скинути листя.

Коріння у товстянки поверхневі, тому горщик для товстянки слід вибирати важкий (бажано глиняний), щоб не перекидався під вагою деревця. Колір горщика теж має значення (за повір’ям). Червоний колір горщика привертає грошові потоки-червоний колір привертає грошові потоки (колір енергії).

– Зелений-багатство. Горщик обов’язково повинен мати дренажні отвори і піддон. Бажано до дренажу в горщик додавати вугілля деревини (вони надають дезінфекційні властивості від гниття і цвілі.

Підживлення проводять тільки влітку (рази 3) рідкої підгодівлею для сукулентів після поливу. Свіжопосаджені рослини не підгодовують. Так як толстянка посухостійка, то воліє помірні поливи (один раз в два тижні), коли ґрунтовий шар просохне на 30 мм.

Листочки у толстянки товсті і соковиті, затримують вологу, і рослина довго обходиться без поливів. Взимку поливати, коли листя починає втрачати тургор, водою на пару градусів вище температури повітря в приміщенні. Толстянка довго може обходитися без водипочвосуміш для товстянки приготувати з рівних частин перегною, листової землі, піску і дрібного керамзиту з додаванням деревної золи.

Якщо такої можливості немає, використовують покупної грунт для сукулентів. За повір’ям в грунт треба покласти пару монет для залучення багатства. Розкажіть в коментарях про особливості товстянки.

Чи втрачає декоративність листя у вас?Спасибі, що дочитали до кінця. Підписуйтесь на мій канал “про будинок, Сад і квіти”, тисніть пальчик вгору, якщо стаття була корисною. Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею в соцмережах.