Приготовані за допомогою аэрогриля, котлети по своїй суті є дієтичним аналогом котлет традиційних. Так їх не можна пересмажити, зате пропікаються вони завжди рівномірно. До того ж вони не вбирають в себе перегріті жири, тому виходять не тільки легкозасвоюваними, але і низькокалорійними. До того ж вони готуються практично без масла допомогою потоків нагрітого повітря.
Приготовані в аерогрилі завжди соковиті котлети з засмаженою, але тонкою скоринкою. Тому вони цілком підходять під норми здорового і навіть дієтичного харчування. Подавати краще з дієтичними гарнірами або овочевими салатами.
Котлети з морквою в аерогрилі
Необхідні інгредієнти:
- м’ясо – 1 кг (яловичина і/або свинина);
- морква – 6 шт.;
- сало – 400 р.;
- часник – 1 гол.;
- цибуля ріпчаста – 4 шт.;
- молоко – 100 мл;
- пластівці вівсяні – 5 ст. л.;
- масло оливкова – 2 ч. л.;
- спеції.
Процес приготування:
Для таких котлеток м’ясне філе разом з салом, очищеним цибулею, морквою і часником прокрутіть за допомогою м’ясорубки. Вже готовий фарш потрібно додати трохи молока і вівсяних пластівців, а також улюблені спеції.
При формуванні котлеток долоні краще злегка змастити оливковою олією. Потім сформовані кульки викладаються в аерогриль на решітку (середню).
Готувати їх потрібно в декількох режимах. На перші 6 хвилин ставимо високу швидкість вентилятора і температуру 260 градусів, а потім середню швидкість при температурі 135 градусів. Так котлети будуть готуватися близько 15 хвилин.
Котлети в аерогрилі з фетою курячі
Необхідні інгредієнти:
- морква – 3 шт.;
- філе куряче – 850 р.;
- цибуля – 2 шт.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- фета – 300 р.;
- масло оливкова – 2 ч. л.;
- перець, куркума, сіль і кінза.
Процес приготування:
Для початку потрібно пропустити через м’ясорубку філе курки разом з овочами. У приготовлений фарш додаються яйця, а також всі приправи (при бажанні список може доповнюватися за смаком).
Для більш ретельного перемішування фаршу робити це краще всього вручну. Для такої маніпуляції промажте долоні оливковою олією, потім перемішайте фарш і сформуйте з нього невеликих розмірів коржі.
У кожну таку корж потім покладіть шматочок фети, а потім закрийте його, сформуйте котлети. Запікатися вони будуть в аерогрилі на середній решітці протягом 20 хвилин при роботі вентилятора на високій швидкості.
Котлети з грибами в аерогрилі
Необхідні інгредієнти:
- м’ясне філе свинини та/або яловичини – 1250 р.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- гриби свіжі (краще шампіньйони) – 400 р.;
- цибуля ріпчаста – 3 гол.;
- хліб білий – 250 р.;
- часник – 2 зубці;
- молоко – 120 мл;
- спеції.
Процес приготування:
Для приготування таких котлет в м’ясорубці на фарш м’ясо перемелюється з грибами і хлібом, трохи заздалегідь замоченим в молоці. Тоді ж до нього додається цибуля, часник і картопля.
Як тільки основний фарш буде готовий, вбийте в нього яйця, а також додайте сіль і інші приправи. Всю масу необхідно добре перемішати до однорідного стану.
Сформовані котлети можна одразу викладати на решітку в аерогрилі. Причому на саме дно його краще налити невелику кількість води.
Запікання буде проходити на середній решітці. При цьому апарат потрібно встановити на температуру до 220 градусів і високу швидкість вентилятора.
Приготування займе 23 хвилини.
Подавати до столу такі котлетки потрібно теплими з зеленню. Причому їх можна як прикрасити гілочками, так і посипати рубаною зеленню – залежно від особистих переваг. При бажанні аналогічні котлети цілком можна приготувати з курки або навіть індички. Процес приготування в такому випадку буде таким же. Подавайте блюдо з салатами або гарнірами з овочів.
Приємного апетиту!