Для засолювання літрової банки огірків нам знадобиться:
• Приблизно 15 невеликих огірочків
• 1 лист смородини
• 2 лаврових листа
• Корінь хрону
• 1 зубок часнику
• 6 горошин запашного перцю
• 6 горошин чорного перцю
• 6 паличок гвоздики
• 2 парасольки кропу
• 2 гілочки петрушки та іншої зелені
• 0,5 ч. л. оцтової кислоти
• 1 л води
• 2 ст. л. солі з гіркою
• 1 ст. л. цукру без гірки
1. Вибираємо огірки приблизно однакової величини без вад, замочуємо у воді на кілька годин(2-3 години)
2. Готуємо приправи: зелень промиваємо під проточною водою і даємо стекти, часник чистимо, перед тим як спустити в банку часточку ріжемо на кілька частин, корінь хрону нарізаємо шматочками.
3. Банку промиваємо проточною водою з харчовою содою і стерилізуємо ( я стерилизую в мікрохвильовій печі протягом 5 хвилин. Кришку замочуємо в окропі.
4. На дно банки кладемо парасольку кропу, шматочки хріну і часнику, 3 горошини запашного перцю, 3 – чорного, 3 гвоздики, 1 лавровий лист, смородиновий лист.
5. Огірки добре промиваємо і обрізаємо з обох кінців. Укладаємо щільно в банку: 1-й ряд стоячи, решта лежачи. Зверху закриваємо парасолькою кропу. Можна додати нарізаний шматочками болгарський перець.
6. Готуємо розсіл: у каструлю наливаємо 1 літр води, додаємо 2 ст. л. з гіркою солі і 1 ст. л. цукру, що залишилися приправи і лавровий лист, доводимо до кипіння.
7. Заливаємо готовим розсолом огірки через дрібне сито під горлечко.
8. Закриваємо банку спеціальною кришкою з отворами і зливаємо розсіл назад в каструлю. Знову доводимо до кипіння і заливаємо в банку. Ця процедура повинна повториться тричі.
9. Затока розсіл в третій раз, додаємо в банку 0,5 ч. л. оцтової кислоти, чекаємо поки вийдуть бульбашки. Закатуємо банку кришкою і перевертаємо догори дном.
10. Банку, накриваємо рушником і даємо постояти до повного охолодження.
11. Коли охолоне спускаємо в льох або зберігаємо в холодильнику.