Щоб приготувати гірчичний маринад будемо використовувати круглі чисті насіння сортової білої гірчиці і готову гостру гірчицю.
В результаті м’ясо під гірчичним маринадом вийде дуже ароматним, незвичайно м’яким і соковитим м’ясо, страва буде справжнім святковим.
Коли ви будете пробувати запечену в гірчиці свинину, зернятка будуть приємно хрустіти, додавши страви нові смакові відчуття.
Гірчична скоринка додасть м’ясу гостроти та пікантності.
Рецепт свинини в гірчиці в духовці:
Склад:
м’якоть свинини – 1 кг
гостра гірчиця – 1,5 ст. ложка
коріандр – 1 ч. ложка
рослинна олія – 50 г
гірчиця в зернах – 1 ч. ложка
мелений перець – 1 ч. ложка
часник – 4 зубчики
сіль
каррі – 1 ч. ложка
суха материнка – 1 ч. ложка
молода кінза – пучок
Приготування свинини в гірчиці:
Крок 1.
Всі спеції, наведені в рецепті, змішаємо в однорідну сипку масу.
Солі треба взяти неповну чайну ложку, з розрахунку на кілограм свинячої м’якоті.
Крок 2.
спеції вливаємо рафінована соняшникова олія. Видавлюємо часник. Додаємо подрібнену кінзу.
Крок 3.
В самому кінці додаємо готову гірчицю, перемішуємо. За бажанням можна додати ложку меду.
Крок 4.
Підготовленим маринадом натираємо шматок м’яса. Щоб воно краще просочилося, у м’ясі можна зробити проколи.
Залишаємо м’ясо маринуватися на 2-3 години.
Крок 5.
Загортаємо м’ясо зі спеціями у фольгу. Викладаємо на деко.
На деко потрібно налити трохи води, щоб під час запікання м’ясо не підгоріло.
Крок 6.
Запікаємо в гарячій духовці свинину протягом 30 хвилин. Після прикручуємо вогонь і залишаємо допекаться. Увесь процес має зайняти півтора години.
Крок 7.
Остуджуємо свинину прямо у фользі. Розгортаємо і нарізаємо на шматки.
Приємного апетиту!
Рецепт свинини в духовці ( відео)
А ось свинина з медом, ну дуже смачна у поєднання з гірчичним соусом:
.