Кальмари є цінним морепродуктом. До того ж кальмари мають ніжне м’ясо. Але приготувати кальмари ризикне не кожна господиня, так як при неправильному приготуванні кальмар перетвориться на «гуму», яку є буде неможливо. Тому любителі кальмарів, та й просто ті, хто хоче приготувати щось новеньке і смачне, шукають рецепти, завдяки яким можна приготувати з кальмарів. Щоб не помилитися при приготуванні кальмара, можна взяти пароварку, яка допоможе вам приготувати незвичайне блюдо. У пароварці кальмари можна приготувати з овочами та іншими продуктами, але дуже смачними вони будуть фаршировані. При цьому можна використовувати різні начинки і кожного разу радувати свою сім’ю новим смачним блюдом. Найголовніше, що готуючи кальмарів в пароварці, у вас вийде ніжне і смачне блюдо.
Фаршировані кальмари рисом і овочами
Необхідні інгредієнти:
- кальмари – 2 шт.;
- цибуля — 1/2 шт.;
- морква — 1/2 шт.;
- моцарелла – 100 гр.;
- рис – 50 гр.;
- соєвий соус – 2 ст. л.;
- мускатний горіх – за смаком;
- кмин – за смаком;
- сіль, перець;
- зелень.
Процес приготування:
Кальмари акуратно почистіть, не порвавши шкірку. Потім гарненько вимийте під проточною водою. Натріть тушки кальмарів сіллю і спеціями, а також ложкою соєвого соусу зсередини і зовні. Залиште кальмари хвилин на 15, щоб вони промариновались.
Рис добре промийте водою. Висипте в каструлю додайте неповний склянку води і варити майже до готовності на невеликому вогні. Потім відкиньте рис на друшляк, щоб стекла зайва вода.
Моцарелу наріжте маленькими кубиками. А морквину і цибулю почистіть і вимийте. Цибулю подрібніть, а морквину натріть на дрібній тертці. Надішліть овочі на розігріту сковороду. Підсмажте овочі до золотистого кольору. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Змішайте запашні овочі та рис. Додайте в цю суміш нарізану моцарелу і ложку соєвого соусу. Все перемішайте.
Замариновані тушки кальмарів наповніть приготовленою начинкою. Не набивайте кальмари начинкою дуже щільно, залиште десь на третину їх порожніми. Складіть кальмари в пароварку і включіть таймер на 15 хвилин. Готові кальмари поріжте кружечками і подавайте на стіл.
Ароматні кальмари фаршировані рисом, в пароварці
Необхідні інгредієнти:
- кальмари – 2 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- варений рис – 0,5 склянки;
- яйце – 1 шт.;
- сир – 150 гр.;
- розмарин;
- сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Спочатку відваріть яйця та рис.
Потім займіться кальмари, так як їх потрібно очистити. Помістіть кальмари в холодну воду і зніміть з них розоватую шкірку. Робіть це дуже акуратно, щоб не пошкодити цілісність кальмара. Вийміть всі нутрощі і гарненько промийте кальмари проточною водою, а потім обсушіть їх.
Відокремте від тушок щупальця і поріжте їх невеликими шматочками. Додайте щупальця до отваренному рісу. Тим часом натріть сир і відправте його також до рису.
Часник почистіть і дуже дрібно порубаєте ножем. В начинку додайте рубаний часник і розмарин. Відварене яйце також подрібніть перед тим, як додавати в начинку. Перемішавши Все, отримаєте готову начинку.
Тушки кальмарів начиніть цією начинкою. Краї кальмарів бажано скріпити зубочистками або шпажками. Нафаршировані кальмари викладіть в пароварку і готуйте 20 хвилин.
На стіл можна подавати як самостійне блюдо, яке не вимагає ніяких доповнень.