Страви з індички є традиційними в Європі та Америці.
Т ам індичка служить прикрасою столу на різдвяні свята.
Нежирні об’ємні і ситні страви з цієї птиці завоювали шлунки і серця багатьох любителів вишукано нескладних рецептів.
Способів приготування маса варіантів: її тушкують, запікають в духовці, варять супи.
Однак те блюдо, яке ми Вам запропонуємо є класичне.
Рецепт індичка, запечена з чорносливом в духовці
Склад:
індичка 1 шт.
чорнослив грам 500
сметани — 2 стіл. ложки
коньяк 200-250 гр.
сіль і спеції за смаком
Приготування індички з чорносливом в духовці
Крок 1.
Миємо, сушимо випатрану індичку.
Крок 2.
Зсередини і зверху натираємо сіллю і спеціями.
Крок 3.
В черево і зоб вкладаємо чорнослив. Чорнослив попередньо замочимо хвилин на тридцять у коньяку.
Крок 4.
Зашиваємо індичку або складаємо зубочистками.
Крок 5.
Ноги пов’язуємо спереду.
Крок 6.
Крила пов’язуємо ззаду.
Крок 7.
Змащуємо нашу пташку сметаною.
Крок 8.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Поміщаємо птицю в духовку на 2 години.
МММ, смакота, пальчики оближеш!
У загальному радимо!
Приємного апетиту!
Рецепт індички в духовці ( відео)
А ось тепер відео подарунок зі списку кращих рецептів по приготуванню індички.
Отже, приступимо:
.