Запечене м’ясо завжди було святковим блюдом.
А качка чинно очолювала трапезу на сімейних урочистостях.
Качка з цитрусами або одягають запозичена нами у «кухні Європи».
Запечена качка в соусі з апельсинів чудово апетитна з запеченої кольору золота шкіркою.
Та аромат і вигляд такий качки змусить Вас бажати її їсти знову і знову…
Рецепт запеченої качки
Склад:
тушка качки.
апельсин – 4 штуки.
лимон – 1 штука.
оцет – 2 ст. л.
сіль.
перець.
вино сухе (біле) – 12 склянки.
Приготування запеченої качки:
Крок 1.
Тушку качки моєму, сушимо
Крок 2.
З 2 апельсинів і лимона вичавлюємо сік, цедим, додаємо вино і сіль.
Крок 3.
Медичний шприц наповнимо приготованою сумішшю і робимо тушці «уколи».
Потім залишаємо її на ніч у прохолодному місці. Натираємо качку сіллю і перцем зовні і усередині.
Крок 4.
Решту цитруси поділяємо четвертинками і ложем всередину качки.
Крок 5.
Викладаємо нашу красуню-птицю на лист і запікаємо в духовці три години, поливаючи виділився жиром, щоб качка підрум’янилася.
Качечка прекрасно поєднується з усіма гарнірами, свіжими овочами.
Святкового апетиту Вам і Вашим гостям!